Current / Ajankohtaista

Luonnonvärejä / Natural Dyes

FI

Nyt on vihdoin myös Värisade-installaationi esittely verkossa, ja samalla lisäsin myös kaksi muuta työn alla olevaa projektia, joissa luonnonvärjätyillä langoilla on suuri merkitys. Värisade10k on Värisateen isoveli, johon pisaroita tulee 10 000 ja Piilotetut värit on myös langoista koostuva installaatio – värjään langat metsästä saaduilla väriaineilla. Kumpikin on sen verran pitkä projekti, että ihan heti ei valmista tule… mutta matkaa voi toki seurata.

Värisade10k-työhön kuvaan installaation jokaisen pisaran heti, kun olen ne virkannut. Kuvat täydentyvät Instagramiin hiljalleen hashtagilla #colourrain10k. Työhuoneellani olen koonnut virkkaamiani pisaroita pleksikuutioon, jonka täydentymistä voi alkuvuodesta 2024 lähtien seurata myös työhuoneeni näyteikkunassa.

Piilotetut värit -projektin parissa alan työskennellä aktiivisemmin ensi vuoden (2024) puolella.

Ensi vuoden puolella palaan myös aktiivisemmin antotypia-projektieni pariin. Tämän vuoden valotuskausi jäi kokonaan väliin, kun en keväisen pitkän sairaslomani vuoksi päässyt valmistamaan valotusemulsioita.

EN

I finally added the introduction of Colour Rain installation online, and at the same time I also added two other projects, which I’m working with currently, and in which natural dyed yarns have a big part in. Colour Rain 10k with its 10 000 colour rain drops is big brother for Colour Rain, and in Hidden Colours installation I dye yarns with natural dyes from Finnish forests only. Both are large projects both in size and work amount, and this won’t be a short trip… but you can follow it.

For Colour Rain 10k I’ll take a snapshot of each drop after I’ve made it. You can follow the trail of colour rain at Instagram with hashtag #colourrain10k. I’ve put the crotcheted drops in a transparent cube, which I’ll place on my display window at the beginning of 2024.

I’ll start working with Hidden Colours project at the beginning of next year (2024).

Then I’ll also continue my anthotype projects more actively. This year the project was on pause, as I couldn’t prepare the exposure papers due to my long sick leave on spring.

0