Current / Ajankohtaista

Vihreää väriä / Sustainable Colour

Vihreää väriä -näyttely

Vihreää väriä -näyttely
13.10.2023–24.3.2024
Etelä-Pohjanmaan museo, Seinäjoki

seinajoki.fi/vihreaa-varia-nayttely-13-10-2023-24-3-2024
museot.fi/nayttelykalenteri

Luonnonväriaineilla värjäystä, värjäämisen trendejä, tulevaisuutta ja kestävää kehitystä sekä erilaisia värjäystekniikoita ja niiden ekologiaa pohtivan Vihreää väriä -näyttelyn on tuottanut Suomen käsityön museo. Yhteistyökumppaneina ovat olleet Helsingin yliopiston johtama BioColour-tutkimushanke, Coloria.net ja Värjärikilta ry.

Se, minkälaisia väriaineita tulevaisuudessa käytetään, riippuu paljon asenteistamme ja vaatimuksistamme värejä kohtaan. Voisivatko biopohjaisista lähteistä tuotetut värit olla luonnollinen osa elämäntapaamme, jossa materiaalien alkuperä, kestävä tuotanto ja kierrätys tulevat korostumaan yhä enemmän ja enemmän?

Esillä on upeita teoksia ja värjäysnäytteitä useilta tekijöiltä, mutta kookas Värisade-installaationi ei välitettavasti museon tiloihin mahtunut! Mutta kädenjälkeni näyttelyyn liittyen näkyy muuten monin eri tavoin! Olin (nimellä coloria.net) mukana käsikirjoittamassa näyttelyä, kirjoitin pääosan näyttelyplanssien ja oheismateriaalien teksteistä sekä suunnittelin ja koordinoin luonnonvärinäytteiden värjäysprojektin. Ja värjäsinkin joitakin näytteitä, mm. allaolevan kuvan “väriympyrät”.

Tervemenoa katsomaan upea näyttely Seinäjoelle!


(Kuva: Seija Hahl)

0