Current / Ajankohtaista

Syys (120 runoa)

Syys I-IV

FI | Sarjaan kuuluu neljä erillistä kuvaa, Syys I, II, III ja IV, jotka on tehty pitkulaiselle, kapealle puuvillapaperille (ed. 30). Jokaisessa paperissa on kuvan alle on lyijykynällä kirjoitettu pieni haikumainen runo.

Kirjoittaminen on ollut aina itselleni tärkeä tapa ilmaista itseäni. En ole runoilija, mutta pidän sanoista. Neljä syksyistä kuvaa ja niiden valokuvaushetken tunnelmat ovat toimineet inspiraationa sanoille ja lauseille, ja niistä nämä kuvalliset runoelmat ovat syntyneet. Puhun haikumaisista runoista, koska huomasin – ihan tahattomasti – kirjoittavani melko paljon haikumitassa; osa runoista on ihan sisällöllisestikin haikuja, mutta monessa muoto vähän seikkailee ja tavumääräkin vaihtelee.

Kuvat eivät ole uniikkeja (jokaisesta kuvasta on 30 kuvan editio), mutta vedospaperiin kirjoitetut runot ovat. Ajattelenkin tämän sarjan töitä enemmän yksittäisinä runoina kuin kuvateoksina. Sivuston navigaatiosta runot löytyvät erityisvedosten alta.

Sarja on signeerattu vuodelle 2014, mikä on kuvien tekemisen vuosi, mutta runoja olen kirjoitellut myös tämän vuoden puolella. Sivu täydentyy vielä kirjoittamattomilla sanoilla loppuvuoden 2015 aikana.

Uniikin runokuvan – tai kuvallisen runon – hinta on 30 €/kpl.

Tutustu jo olemassa oleviin runoihin

EN | The series includes four pictures, Syys (‘Autumn’) I, II, III and IV, all edition of 30. Below each picture a short (haiku-like) poem is written with pencil – and in Finnish only. No English versions available, unfortunately. The poems were born from these four pictures, and for me these prints are more poems than pictures.

0